Moordzaak Naaldwijk: 17 jaar cel en TBS

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren de 40-jarige Cabbar K. veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien jaar en tbs met dwangverpleging. Hij vermoordde op 14 oktober vorig jaar zijn ex-vriendin Annemiek en sneed de kelen van drie van haar kinderen van 1, 2 en 12 jaar door. Het openbaar ministerie had twintig jaar celstraf gevraagd.

De rechtbank achtte de man verminderd toerekeningsvatbaar. K. werd vrijgesproken van een poging tot moord met pillen van zijn ex-vrouw Gulay Ada. Een andere poging achtte de rechtbank wel bewezen.

K. zei eerder in de rechtszaal dat hij zich niks kon herinneren van zijn daden op 14 oktober. ,,Ik hield van die eerloze'', zei hij over Annemiek. Het feit dat zij een andere vriend had zou hem diep gekwetst hebben. K. was al twee keer eerder veroordeeld vanwege mishandeling van Annemiek.

Familieleden hebben K. meerdere malen horen zeggen dat hij zijn ex-vriendin en haar kinderen zou gaan vermoorden. Het Pieter Baan Centrum (PBC) concludeerde dat K. narcistisch, egocentrisch, antisociaal en theatraal is. Hij kan zich niet inleven in anderen.