Beeldhouwer Di Suvero bekroond met Heinz Award

De Amerikaanse beeldhouwer Mark di Suvero is bekroond met de jaarlijkse `Heinz Award for the Arts and Humanities'. Deze prijs, waar een geldbedrag van 250.000 dollar (bijna 200.000 euro) aan is verbonden, is wereldwijd een van de grootste voor een individuele kunstenaar. Het is de elfde keer dat de Heinz Award wordt uitgereikt. De New Yorker Di Suvero (1933), in zijn jeugd lasser en kraanmachinist, is al bijna vijftig jaar actief als beeldhouwer. Voor zijn sculpturen, waarin hij veel met staal werkt, maakt hij gebruik van zijn ervaring als lasser. De Heinz Foundation roemt Di Suvero voor zijn werk vol ,,subtiele energie'' maar ook voor zijn generositeit ten opzichte van de kunstwereld. Onder de talrijke initiatieven die Di Suvero voor beeldhouwers startte, bevindt zich het vermaarde Socrates Sculpture Park in Queens. In Nederland is een werk van Di Suvero te zien in de beeldentuin van het KRÖller-Müller Museum. K-piece (1972) is een omvangrijke constructie van roodgeverfde stalen balken.