Verkleed in de rij voor Star Wars III

In New York staan sinds dit weekend driehonderd fans in de rij om kaartjes te bemachtigen voor de première van de film Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith. De fans dragen kostuums van personages als Darth Vader. De film van George Lucas gaat pas op 19 mei in première, maar de fans, uit twintig Amerikaanse staten en negen andere landen (inclusief Nederland), willen aandacht vragen voor de `Starlight Starbright Children's Foundation', een Canadese nonprofit-organisatie die zieke kinderen en hun familie helpt. Een andere Amerikaanse productie, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, overtrof de verwachtingen met een opbrengst van 21,7 miljoen dollar. De film, die gebaseerd is op het succesvolle komisch-filosofische reeks van schrijver Douglas Adams (1952-2001), versloeg daarmee films als The interpreter (Nicole Kidman) en XXX: State of the Union (Ice Cube).