`Van Bommel bij Barça'

Voor Mark van Bommel ligt aan het einde van dit seizoen een contract bij Barcelona klaar. `Hij heeft zijn woord gegeven en wij doen er hier alles aan zijn overkomst te bewerkstelligen.' Dat zei Barcelona-voorzitter Joan Laporta zaterdag in het sportdagblad El Mundo Deportivo.

De voetballer van PSV heeft het volgens Laporta zeer duidelijk gemaakt dat hij naar Barcelona wil komen. Van Bommels contract in Eindhoven loopt aan het einde van het seizoen af, zodat hij transfervrij kan vertrekken. Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen weigert commentaar. Er zouden meer clubs voor de international in de markt zijn.

Van Bommel wilde vorige week na afloop van Milan-PSV niet op berichten in Spaanse kranten reageren. ,,Ze schrijven iedere week wel wat'', zei de captain van PSV in de catacomben van San Siro. Wel heeft Van Bommel al weken geleden laten weten dat zijn keuze vaststaat. Vorig seizoen ketste een transfer naar het Duitse Borussia Dortmund af.

Barcelona legt naast Van Bommel middenvelder Xavi een herzien contract voor, nu Chelsea recent interesse in de spelmaker toonde. Laporta noemde de 25-jarige Spaanse international een van de sleutels tot Barcelona's huidige succes.