Soapschrijver Bell (78) overleden

William Joseph Bell, de producent en medebedenker van de soaps The Young and the Restless en The Bold and the Beautiful is op 78-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Hij leed al enige tijd aan Alzheimer. In zijn veertig jaar durende carrière won hij negen Emmy awards. Drie voor zijn teksten voor The Young and the Restless en de andere als producent en schrijver van Days of Our Lives. Aan het begin van zijn carrière werkte hij voor de soap As the World Turns. Vier jaar nadat hij in 1966 hoofdschrijver werd van Days of Our Lives werd dat de populairste soap. In 1973 bedacht hij samen met zijn vrouw, Lee Phillip Bell, The Young and the Restless, de soap die vandaag in de VS nog steeds de hoogste aantallen kijkers trekt. Bell was betrokken bij zo'n 15.000 afleveringen van tv-drama.