Première tegelijk in bioscoop en tv

Steven Soderberg gaat zes films regisseren die tegelijk in de bisocoop, op dvd, betaaltelevsie en op satellietkanalen in première gaan. Volgens producent Todd Wagner van 2929 Entertainment die in dit project met de regisseur samenwerkt, gaat het om consumenten keuzes te bieden. ,,Voor de eerste keer mogen de mensen kiezen of ze willen uitgaan of thuisblijven bij een première.'' Soderbergh is onder meer bekend van de films Erin Brockovich en Traffic. Zijn eerste productie die in de nieuwe reeks verschijnt is Bubble, over een mysterieuze moord in een stadje in Ohio. Van bioscoopexploitanten kreeg Soderbergh kritiek op zijn plannen. ,,Het economisch model van de filmindustrie is niet meer van deze tijd en, erger, het is inefficiënt'', reageert Soderbergh. ,,We moeten uitzoeken of dit beter werkt.''