Nederlander bij eerste GP in China op zesde plaats

Motorcoureur Jurgen van den Goorbergh is gisteren bij de Grote Prijs van China in Shanghai als zesde geëindigd. Hij startte met zijn Honda in de MotoGP als invaller voor de geblesseerde Japanner Tamada. De zege in de koningsklasse ging naar de Italiaan Rossi. Het was zijn tweede overwinning van het seizoen. Het was zijn tweede overwinning van het seizoen. Met zijn bijzondere prestatie beëindigde Van den Goorbergh een week van uitersten. Begin vorige week besloot hij nog met het Italiaanse team Ducati te stoppen in het wereldkampioenschap Supersport. De 35-jarige in Monaco woonachtige Bredanaar kon niet uit de voeten met de motor. Niet veel later kwam het verzoek van het Konica Minolta Honda-team om in China de geblesseerde Tamada te vervangen. Na 2,5 jaar afwezigheid mocht hij plotseling weer zijn opwachting op het hoogste niveau maken.