Kromkamp: `Ik ben fit'

Voetballer Jan Kromkamp heeft zijn zinnen gezet op het duel tegen Sporting Portugal. AZ speelt donderdag in Alkmaar de beslissende wedstrijd tegen de Portugezen om een plaats in de eindstrijd van het UEFA-Cuptoernooi en moet daarbij een 2-1 achterstand goedmaken.

Kromkamp raakte op 10 april aan de enkel geblesseerd in het competitieduel met Ajax. Pas later bleek het om een serieuze enkelblessure te gaan. Voor de camera van RTV Noord-Holland verklaarde de rechtervleugelverdediger weer pijnvrij te zijn en te willen voetballen tegen Sporting Portugal.

,,Ik heb zaterdag hard gelopen en sprintjes getrokken. Ik had geen pijn en wil donderdag heel graag spelen'', zei de international gisteravond in het programma Noord-Holland Sport. Kromkamp heeft hierover nog niet gesproken met de medische staf en trainer Co Adriaanse. Een woordvoerder van AZ was gisteravond resoluut. ,,De kans dat Jan donderdag tegen Sporting speelt is nul procent.''

De medische staf van AZ besloot vorige week al dat Kromkamp dit voetbalseizoen niet meer in actie zou komen, in afwachting van een operatie. De technische staf van de Alkmaarse club nam dit advies over. ,,De medische en technische staf zijn geenszins van plan daarop terug te komen. Hoe spijtig wij dat ook vinden voor de speler in kwestie'', aldus de woordvoerder over de wens van Kromkamp.