Henin wint titel in Polen

Justine Henin-Hardenne heeft haar terugkeer aan de internationale tennistop in Warschau bevestigd. De Belgische pakte ten koste van de Russische Svetlana Koeznetsova haar tweede titel op rij in de Poolse hoofdstad: 3-6, 6-2 en 7-5.

Twee weken geleden behaalde de Waalse in het Amerikaanse Charleston haar eerste toernooiwinst sinds haar rentree in maart. De voormalige nummer één van de wereld is er maanden uit geweest wegens een virusinfectie en een knieblessure.

Henin liet bij vlagen haar oude niveau zien. ,,Het was een spannend gevecht. Zeker in het begin had ik het moeilijk, maar kreeg haar spel steeds beter onder controle. Dat heeft zich uitbetaald'', concludeerde Henin.

Ook David Nalbandian lijkt een periode van fysieke problemen definitief achter zich te hebben gelaten. Hij vierde op het gravel in München zijn eerste succes sinds 2002 en het derde in zijn loopbaan. De Argentijn versloeg in iets meer dan een uur Andrei Pavel met 6-4 en 6-1. ,,Dit is een heel belangrijke overwinning voor mij, mijn eerste na twee rare jaren met zoveel blessures. Ik hoop dat ik nu alleen nog maar vooruit kan kijken'', aldus Nalbandian, die in 2002 de finale van Wimbledon speelde.

De Tsjechische qualifier Lucie Safarova zorgde voor een verrassing door in Estoril de hoofdprijs te veroveren. De 18-jarige speelster overleefde in de tweede ronde nog vier wedstrijdpunten tegen Michaëlla Krajicek. In de finale ontdeed ze zich met 6-7, 6-4 en 6-3 van de als vierde geplaatste Chinese Li Na. Op datzelfde gravel boekte Gaston Gaudio een toernooizege. De Argentijn won in drie sets van Tommy Robredo: 6-1, 2-6 en 6-1.

Sjeng Schalken heeft zich teruggetrokken uit de kwalificaties van het tennistoernooi in Rome. De Limburger meldde zich volgens de organisatie af met een blessure aan zijn linkerbeen. Vorig jaar ontsnapten Schalken en zijn vrouw in de Italiaanse hoofdstad aan de dood na een brand in het spelershotel.