Helft slagers en groenteboeren

Het aantal slagerijen en groenteboeren is de afgelopen tien jaar ongeveer gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft gepubliceerd. Consumenten kopen vlees en groente steeds vaker bij de supermarkt. Andere speciaalzaken slaagden er veelal beter in het hoofd boven water te houden. Het aantal groentedetaillisten is tussen 1994 en 2004 afgenomen van 3.070 naar 1.625. In Zeeland en Limburg bleef deze afname beperkt tot eenderde. De terugloop van groenteboeren was in Flevoland met 20 procent het laagste. Dat schrijft het CBS toe aan de bevolkingsgroei in deze provincie. Het aantal slagerijen is het afgelopen decennium afgenomen met 45 procent. Op 1 januari 2004 waren er nog 2.960 slagerijen tegen 5.345 in 1994.