Feyenoord-trainer Gullit na pijnlijke nederlaag: `Er moet voor volgend seizoen zeker versterking komen'

Tot drie keer toe werd gistermiddag in De Kuip pijnlijk duidelijk hoezeer Feyenoord defensieve versterking nodig heeft. ,,Ik heb me verschrikkelijk geërgerd'', bekende Feyenoord-coach Ruud Gullit na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Heerenveen. ,,Er moet voor volgend seizoen heel zeker versterking komen.''

Vooral in de eerste helft speelde Feyenoord bijzonder tam, en won de thuisploeg bijna geen persoonlijk duel. Bij de 0-1 mocht Mika Väyrynen ongehinderd de bal in de linkerbenedenhoek binnenschieten. Bij de 1-2 mocht dezelfde Fin in een een-tweetje met Klaas-Jan Huntelaar kinderlijk eenvoudig tussen Karim Saidi en Andre Bahia doorwandelen. Bij de 1-3 kon Peter Hansson de hoekschop van Ugur Yildirim binnenkoppen zonder dat ook maar één Rotterdammer het duel aanging.

Paul Bosvelt wordt zeker niet de gewenste versterking voor Feyenoord. De verdedigende middenvelder zit bij Manchester City meer op de bank en de tribune dan hem lief is. Hij verkiest uitgerekend een transfer naar Heerenveen boven een terugkeer naar zijn oude club.

Feyenoord nam op 20 april contact op met de 35-jarige Bosvelt, maar toen was Heerenveen de Rotterdammers al voor geweest. Trainer Gert-Jan Verbeek zocht Bosvelt persoonlijk op, toen hij op 2 februari Newcastle United ging scouten in Manchester. ,,Hij maakt zich sterk dat hij nog zeker twee seizoenen meekan. Abe Lenstra speelde ook nog op z'n 38ste.''

Toen Feyenoord afgelopen donderdag opnieuw contact zocht met de zaakwaarnemer van Bosvelt, had die al zijn ja-woord gegeven aan Heerenveen. De Friezen waren daadkrachtiger dan Feyenoord. Gullit bekende dat hij wegens Bosvelts leeftijd er sowieso nog een extra verdedigende middenvelder zou hebben bijgewild, ook als de transfer wel was doorgegaan.

Die versterking zou de 28-jarige Timmy Simons kunnen zijn, een van de dragende spelers van Club Brugge, dat komend weekeinde de Belgische titel kan behalen. ,,Simons hoort er zeker bij'', bevestigde Gullit gisteren. De Belgische international kan spelen als controlerende middenvelder, maar even goed als centrale verdediger.