Clickies naar beste comics op internet

De `Clickies', de prijzen voor de beste `webcomics' (websites met strips) zijn gisteren toegekend aan Han Hoogerbrugge, Jean-Marc van Tol en Geza Dirks. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens Clickburg, de eerste Nederlandse webcomicbeurs in Tilburg. Han Hoogerbrugge, maker van de interactieve site Hotel (www.hoogerbrugge.com), kreeg de `Epic Clickie', voor de ,,vernieuwende impulsen'' die hij het jonge medium webcomics geeft. Fokke & Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol kreeg de `Gag Clickie' voor zijn striplog Poepoe (www.poepoe.nl), eveneens voor de ,,frisse nieuwe impulsen''. De `Cartoon Clickie' was voor Geza Dirks, die cartoons maakt voor Volkskrant.nl. Door gebruik te maken van animatie toont Dirks ,,de meerwaarde van online publiceren'', aldus de jury. Geen van de drie winnaars was gisteren aanwezig bij Clickburg.