Bayern landskampioen

Mede door drie treffers van Makaay heeft Bayern München zaterdag gewonnen van Kaiserslautern (4-0). Met de zege behaalde de topclub voor de negentiende keer de Duitse titel. Concurrent Schalke 04 liet namelijk op eigen veld punten liggen tegen Leverkusen (3-3).

Het was de vijfde titel voor Bayern in de laatste zeven seizoenen. De club kan dit jaar ook nog de dubbel winnen. In de bekerfinale, te Berlijn, gaat het eind mei nog eens de strijd aan met Schalke.

Voor Magath betekende het zijn eerste titel als coach, nota bene in zijn debuutjaar als trainer van Bayern. Hij werkte eerder bij Nürnberg, Werder Bremen, Frankfurt en Stuttgart. ,,Het betekent veel voor me dit een keer mee te maken'', zei de man, die als speler van HSV al wel meerdere grote successen vierde. ,,Sterker nog, het is een opluchting.''

Barcelona blijft in Spanje op titelkoers. De koploper in de Primera Divison houdt door een zege gisteravond tegen staartploeg Albacete (2-0) zes punten voorsprong op aartsrivaal Real Madrid. `De Koninklijke' won zaterdag door twee treffers van Ronaldo met 2-0 bij Real Sociedad. Er zijn nog vier speelronden te gaan. Als Barcelona de eerstvolgende twee duels wint, is de Catalaanse trots na zes jaar weer kampioen.

De voormalige Duitse international Bernd Schuster is ontslagen als trainer van Levante. Het bestuur van de Spaanse voetbalclub nam dat besluit gisteren na de verloren thuiswedstrijd tegen Malaga (1-0). Levante staat in de Primera Division nog maar vier punten af van een degradatieplaats.

AC Milan en Juventus werken in de Serie A toe naar een spannende apotheose van het voetbalseizoen. Milan, dat woensdag via PSV de finale van de Champions League hoopt te bereiken, won zaterdag met 2-1 van Fiorentina. Juventus kwam een dag later op gelijke hoogte door met dezelfde cijfers Bologna naar huis te sturen.

Beide ploegen hebben na 34 duels 76 punten. Komende zondag staan de clubs tegenover elkaar in Milaan. Mochten ze na 38 wedstrijden nog steeds hetzelfde puntenaantal hebben, dan volgen er twee extra duels om de titel.