Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Winst Microsoft bijna verdubbeld

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2004/2005 een nettowinst gemaakt van 2,56 miljard dollar (1,98 miljard euro) tegenover 1,32 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De kwartaalomzet steeg met 5 procent tot 9,62 miljard dollar. De zuivere winst per aandeel kwam uit op 23 dollarcent, wat flink lager is dan verwacht. Ook de omzet bleef onder de verwachting. Analisten rekenden op een kwartaalomzet van 9,83 miljard dollar. Het bedrijf heeft zijn verwachtingen voor dit jaar verhoogd. Microsoft verwacht voor het fiscale jaar dat op 30 juni eindigt, tussen de 1,26 en 1,30 dollar per aandeel binnen te halen. Dat was tussen de 1,09 en 1,11 dollar per aandeel.