Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

T-Online: opstand van aandeelhouders

Op een aandeelhoudersvergadering van de Duitse internetaanbieder T-Online is gisteren groot tumult ontstaan. De politie moest eraan te pas komen om woedende aandeelhouders in toom te houden. Het ongenoegen richtte zich op de voorwaarden waartegen het moederconcern Deutsche Telekom de andere aandeelhouders wil uitkopen om T-Online vervolgens van de beurs te halen.

De voorzitter van de raad van commissarissen van T-Online, Kai-Uwe Ricke, beperkte gisteren de spreektijd tot tien minuten per persoon nadat een aandeelhouder het bestuur meer dan een uur had bestookt met vragen. Toen een andere aandeelhouder na herhaalde aanmaningen weigerde het spreekgestoelte te verlaten, schakelde het bestuur de politie in.

Het resultaat van de stemming stond van tevoren vast. Voor goedkeuring van de plannen is 75 procent van de stemmen nodig. Deutsche Telekom heeft al 90 procent van de aandelen in handen.