Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Paul Bosvelt tekent tweejarig contract bij SC Heerenveen

Paul Bosvelt zet zijn voetbalcarrière voort in eigen land, bij SC Heerenveen. De 35-jarige middenvelder kwam gisteren met de Friese eredivisieclub een contract overeen voor twee jaar. Beide partijen hebben afgesproken de samenwerking na één seizoen te evalueren. Bosvelt was transfervrij. De afgelopen twee jaar speelde hij in de Engelse Premier League bij Manchester City. Bosvelt zou ook in de belangstelling hebben gestaan van Feyenoord. De oud-international boekte zijn grootste successen in dienst van de Rotterdamse club, in de periode 1997-2003. Daarvoor was hij actief voor FC Twente en Go Ahead Eagles. De routinier wordt woensdagmorgen gepresenteerd in het Abe Lenstra-stadion. Daarna wordt hij medisch gekeurd.