Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

La Kidda

La Kidda is het alter-ego van de Rotterdamse zangeres/gitariste Arjo Klingens. Klingens heeft een gevarieerde loopbaan. Ze was zangeres bij de band Handsome 3Some en is tegenwoordig ook te zien als helft van het electro-duo Drilem, dat muziek weet te halen uit föhns en andere huishoudapparaten.

Daarom is het verrassend om Klingens te horen als La Kidda. De muziek van deze cd heeft niets te maken met militante ritmes en heftige electro. La Kidda maakt langzame, akoestische klinkende muziek, met staande bas, vegertjes op de drum, en droge akoestisch gitaar. De muziek klinkt op een prettige manier ongestuurd. Zonder afgebakende akkoorden of drijvende melodie; alsof de klanken losjes op hun plaats dwarrelen. Ze worden slechts samengehouden door Klingens' volle stem die naturel voor zich uitmijmert, soms leeuwerik-achtig uithaalt en dan weer verder bromt. Want Klingens heeft een heel arsenaal aan stemuitdrukkingen. Dat deze cd werd opgenomen op een verloren maandagochtend doet niet af aan de verrassende rijkdom aan sfeer.

The Blue-faced Sessions

(rgc701207)***