Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Zuid-Holland

Alblasserdam

Lid ON: P. Fleur-Poelsma Th.C. Fleur C. Zijderveld, bestuurslid van de Gymnastiekvereniging Kracht Door Oefening P.L. van Zundert

Albrandswaard

Lid ON: G. Barendregt-Dorst, Rhoon T.A. Binder, Poortugaal A. Bos-Blonk, Rhoon G.A. Dekker, Rhoon

Alkemade

Ridder ON: C.T.J. de Jong, Roelofarendsveen, bloemkweker

Lid ON: J.N. Bakker, Oude Wetering A.P.M. Hogenboom-Bakker, Roelofarendsveen, vrijwilligster J.M. van Stam-Biemond, Kaag M.G.J. van Zeeland, Roelofarendsveen

Alphen aan den Rijn

Ridder ON: G.A.B.M. Ammerlaan

Lid ON: H.J. Aartman, Aarlanderveen P.C. van den Bos M. de Graaf M. de Groot-den Boon, bestuurslid van de Stichting Vakantie en Recreatie Lichamelijke Gehandicapten M.G. Hijman, Aarlanderveen S.A.J. Jansen A. Koedood H. Middelraad, vrijwilliger G. van Oord M.C. Paul-van Dorp, beheerder van de zorgboerderij Ouders Vrucht te Gouda R. Paul, beheerder van de zorgboerderij Ouders Vrucht te Gouda A.A. Roodhorst-Kalf D.R. de Ruijter G.J. Thomas E.M. Vroege geboren Goedhart, oprichter van de Lisette Vroege Stichting P.M. van der Werf C.J. van Zeijl-Groenendijk

Barendrecht

Lid ON: H.J. Bout P. Groenenboom M. Los K.H. Tellings

Bergambacht

Lid ON: P.D. de Langen, Ammerstol

Bergschenhoek

Lid ON: P. van der Bie S. Touwslager

Bernisse

Lid ON: P.R. Brandsma, Geervliet W.L. van den Hoonaard, Abbenbroek N.A.A. Lamaison van den Berg-van der Giessen, Heenvliet M. de Leeuw van Weenen-van der Hoek, Zuidland D. Lievaart, Heenvliet M. Visser, Oudenhoorn K. Werner-van Bodegom, Zuidland

Binnenmaas

Lid ON: J. Hoek, Heinenoord A. van 't Hof, Maasdam C.G. Korteweg-Moerkerken, Westmaas

Bleiswijk

Lid ON: M.P.M. Broekhoven-Chorus

Bodegraven

Ridder ON: W.P. van Kempen, voormalig plaatsvervangend locatiedirecteur van het Wartburg College Rotterdam

Lid ON: A. van der Laan M.T. Rietveld-van Velsen, bestuurslid van de Gym & Jazz Vereniging Heres G.L. Terlouw

Boskoop

Ridder ON: J.G. Binken

Lid ON: N. van Kregten-Dorrepaal P.A. Looman J.M. van de Poel J. Vermeij-de Jong

Brielle

Lid ON: A. Landman M. Meyboom-Voorbergen

Capelle aan den IJssel

Ridder ON: drs. F.G. May

Lid ON: F.M. Bastein P. van den Berg, bestuurslid van de Buurtgroep Capelle-West B. Both J.J. van Campen J.P. Cornelis E.H. van Hameren, mantelzorgster J.N. Koot M.A. Krabbendam P. Oostlander-Leeflang, voorzitter van de Buurtgroep Capelle-West

Delft

Ridder ON: ir. T.A. Fransen

Lid ON: M.J.A.E.E. van Eijndhoven-Feskens J.I.A. Geers, vrijwilliger bij het Woonzorgcentrum Stefanna C.J. Koen-Stigter D.G. de Kruijff W. de la Rambelje-Mergler T.J. Mulder H.J. Sikking-Schrier J. van Veen, vrijwilliger bij de Voetbalvereniging Vitesse J. Wiltenburg

Dirksland

Ridder ON: W.A. den Hertog

Lid ON: E.R. van Putten, Melissant C. Westdorp-Priem

Dordrecht

Ridder ON: drs. H.A. Aardoom, jeugdarts verbonden aan de GGD Zuid-Holland Zuid J.C.L. van den Brink H. Mostert

Lid ON: J.L. Bakker-Arkenbout H. Bax K. Biever J. Blom P. Dam-de Jong G.A. van der Heijden J.M. Hopma P. van Huizen drs. S.P. Huizinga H.A.A.M. Janssens J. Knaape A.C.L. van Krieken B. de Wit

Giessenlanden

Lid ON: H.C. Gaikhorst, Arkel T.A.F. den Hartog, Noordeloos H.C. Kruijt, Hoornaar T.I. Rol-van der Loon, Hoornaar G. Slob, Noordeloos M. Voormolen, Hoornaar

Goedereede

Lid ON: W. Flohil, Ouddorp, schipper Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij J. van der Vlugt, Stellendam, zelfstandig agrariër

Gorinchem

Lid ON: H.M. van Baardewijk J. van den Berg-Meintjes A. Hermus M.J. de Jongh H. de Velde

Gouda

Ridder ON: W. van de Geer R.J.W. Jorna, meesterkok H. Snaterse

Lid ON: W. Buitelaar A. Chouli-Ben Chekh J.M. Heerschop H.R. Hoeve F.G. IJsselstijn, vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Gouda ir. J.G.M. van de Kasteele C.E.M. Laan-Slootjes drs. N. Mellah El Yaakoubi R. van der Niet A.G. Rexwinkel-de Man A.A. van Riet J.L.C.N.M. Suijs J.P. van Velzen A. de Wit, bestuurslid van de Voetbalvereniging ONA C.I. de Zeeuw H. Zeltenrijch, secretaris van de EHBO-vereniging, afdeling Gouda

Hardinxveld-Giessendam

Lid ON: A. de Haas, (kerk)organist J.C. Klop-van Ooijen E.J. Schenau geboren Bolt, vrijwilligster voor de Stichting Woord en Daad

Hellevoetsluis

Lid ON: J.M. den Buitelaar H.F.W. van Kralingen M.P. Ruijlof

Hendrik-Ido-Ambacht

Lid ON: F.H. van der Giessen-van der Plaat A. de Later-Stam J.E. de Vries-Hameete

Hillegom

Lid ON: B.S. Dicker J.W.M.T. Maas-van der Meer D.L. Methorst W.J. Randsdorp A.J.N. van de Reep-Weijers N. Turk

Jacobswoude

Lid ON: A.A.J. Meester, Woubrugge A.C. van Mil, Woubrugge

Katwijk

Lid ON: P. van Duijvenvoorden M. van der Gugten G. Kruger N. Menkveld-Nieuwenhuizen J.A. Messemaker, onder ander bestuurslid van de muziekvereniging Flora Band Rijnsburg A. Ouwehand D. van der Plas J.J. Prins

Korendijk

Ridder ON: W.S. van Wetten, Nieuw-Beijerland

Lid ON: A.A. Biesheuvel-den Tuinder, Nieuw-Beijerland L.J. van den Donk, Nieuw-Beijerland M.Y.M. Kanis-van Hoften, Nieuw-Beijerland A.M. Olivier-Ran, Nieuw-Beijerland C. Smaal, Zuid-Beijerland, lid van de vrijwillige brandweer van Korendijk H.G. Trouw, Zuid-Beijerland, lid van de vrijwillige brandweer van Korendijk W. Veerman, Piershil, lid van de vrijwillige brandweer van Korendijk

Krimpen aan den IJssel

Lid ON: A.M. Bubberman-Bos H. van der Wal

Leerdam

Ridder ON: A. Bruggeman A. Wind, voormalig dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden

Lid ON: J.J. van Es-Buunk, Kedichem, vrijwilligster P. Geluk A.G. van Gent-Neet, vrijwilligster bij de Stichting Welzijn Ouderen D. Holtjer-van Steenis, vrijwilligster bij de Wijkvereniging West-End C.A.C.M. Kiesel J.A.M. de Kroon, organist M. van Logchem-Geerlings M.T. van Meeteren-Verlangen A.M.J. Sterk-de Leeuw P. Sterk, voorzitter van de Stichting Wij d'r Bij W.J.M. Verlangen-van Elst, vrijwilligster

Leiden

Ridder ON: H.K. Fernandes Mendes A.J.G. Leijten

Lid ON: J.M. van Abswoude, vrijwilliger J.W. Bruins J.G. Burgmeijer A. Cebol L.J. Cebol-Brocaar L.H. Driessen, vrijwilliger bij de speeltuin in de Wijk Stevenshof MBA J.J.M. Gerritsen C. de Graaf H.M. de Groot M.C. van der Heyden-Teeuwen, voorzitter van de Gymnastiekvereniging Nieuw Brunhilde A.J. Klunder J. Kooijman P.G. Kruize M.J. Kwestro S.C. Lippold-Muller M.A. van der Meijden-van der Meer H.J.J. Mentink S.M.N. Ober-Boorsma, penningmeester van de Gymnastiekvereniging Nieuw Brunhilde M.G. Paauw-Erades, bestuurslid van de Gymnastiekvereniging Nieuw Brunhilde C.J. Revet T. Teenstra-Bolding E. Timmers-Marinissen, vrijwilligster E.W. Verhaar-Somerwil, bestuurslid van de Gymnastiekvereniging Nieuw Brunhilde

Leiderdorp

Officier ON: dr. W.M.L.C.M. Schellekens

Lid ON: M.E.P. Aalders drs. E.M. Geresse-Meijer L.F. Hermans, medisch fotograaf op de kinderafdeling van het Leids Universitair Medisch Cen-trum H.J.A. Koster M. Kwik-van Teijlingen M. van Oostrom-Straus, vrijwilligster M.H. van Pernis-van der Wees A. van Poelgeest

Leidschendam-Voorburg

Ridder ON: H.J. Mantes, Voorburg, onder andere algemeen directeur van de Herman Broerenschool te Delft

Lid ON: F.P.M. Baars, Leidschendam H.B. Bontje-Schuijt, Leidschendam G.P.M.T. Cleophas, Voorburg, vrijwilligster H.A.M. van Densen, Voorburg, vrijwilliger bij de Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers te Den Haag R.J. Legran, Leidschendam G.J. Vegt-Ganzevoort, Leidschendam I.C.M. van Wissen-van der Kleij, Leidschendam R. Wursten, Voorburg, lid van de Haagse Sportvereniging VUC te Den Haag

Liemeer

Ridder ON: J.B. Sikkel-van Sintemaartensdijk, Zevenhoven

Lid ON: G. Spek, Nieuwveen

Liesveld

Ridder ON: A.J. Schep, Langerak

Lid ON: M. Aantjes, Langerak J. Blom, Langerak C. de Bondt, Nieuwpoort M. Hakkesteegt, Langerak E. van Tuijl, Nieuwpoort W.G. Wallaard, Nieuwpoort

Lisse

Lid ON: M.J.W. van Pijpen-Snijders C.M. Plantfeber-Lamboo C. Schalk

Maassluis

Ridder ON: J. Visser

Lid ON: R.A. Blom P.C. de Groot C.J. Landsbergen F. van der Pol, administrateur van het kerkelijk bureau van de Gereformeerde Kerk

Middelharnis

Ridder ON: dr. J.C. van der Wulp, Sommelsdijk

Lid ON: J.A. van Splunter, Sommelsdijk A. Terlouw

Midden-Delfland

Lid ON: A.W. van der Gaag-Roest, Maasland N.C. van Marrewijk, Den Hoorn, vice-voorzitter van de Voetbalvereniging SV Den Hoorn J.J.G. Schenkeveld-van Geest, Schipluiden, secretaris van de EHBO-vereniging St. Silvester Den Hoorn F. de Vos, Maasland

Moordrecht

Lid ON: A. Kouwenberg A.H. Rootinck P.J. van der Stelt, penningmeester van de Zwemvereniging Orka'97/HRC A.J. de Wit

Nederlek

Lid ON: H. Drenth-Buiter, Krimpen aan de Lek R. van Zoest, Lekkerkerk

Nieuwerkerk aan den IJssel

Ridder ON: W.M. Telgt A. Wielenga, Nederlands Compliance Instituut

Lid ON: M.A.M. Castricum A. Dul

Nieuwkoop

Ridder ON: J.W. Wansinck, Noorden

Lid ON: W. Karens-Visser, (kerk)organist J. van Lith

Nieuw-Lekkerland

Lid ON: J. Molenaar

Noordwijk

Lid ON: L.L.W.M. van den Bercken R.V. Passchier

Noordwijkerhout

Ridder ON: J.C.W. van der Linden, De Zilk

Lid ON: L.C. van den Berg-van der Slot H.J. Floris, De Zilk G.Q.C.M. Verhoeven, De Zilk A.M.M. Volkerijk M.B. Volkerijk-Buren

Oegstgeest

Ridder ON: R. Haafkens dr. H.L.M. Obdeijn dr. J.B.C.M. Puylaert

Officier ON: prof. dr. J.R. Bruijn, emeritus hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Leiden

Lid ON: E. Duursma, bestuurslid van de Eerste Leidse Pétanque Club Heleboule drs. L.H.A.M. van de Kerkhof J. Kwestro P.C. Lignac-de Bruijn, vrijwilligster bij de Stichting Welzijn Ouderen A.A. Tieleman-van der Kwaak, voorzitter technische zaken bij de Leidse Christelijke Korfbalclub Pernix

Oostflakkee

Ridder ON: S.L. Wigmore-van Aller, Ooltgensplaat

Lid ON: J. van Dijk, Den Bommel A.A. de Gast, Oude-Tonge L.M. Koppenaal-van der Vliet, Oude-Tonge J. Mosselman, Ooltgensplaat

Oud-Beijerland

Ridder ON: D.M. van der Werf-Weeda

Lid ON: P. van de Graaf drs. P.J. van Leenen H.A. Schipper W.H. Weerman-Meenks

Ouderkerk

Lid ON: M. den Ouden, Ouderkerk aan den IJssel

Papendrecht

Ridder ON: P.H. Brandenburg, verdiensten voor de middenstand

Lid ON: P.N.B. Bakker-Swets Sj. de Boer B. de Jong J. Keesmaat, kerkorganist K. Klasens, lid van de Voetbalvereniging Drechtstreek C.H. de Koning A. Matena, voorzitter van de Voetbalvereniging Papendrecht J. Riphagen, penningmeester van de Watersportvereniging Papendrecht P.T. Verschoor A.M. Walraven W.F.K. Zaalberg

Pijnacker-Nootdorp

Lid ON: J. Becude, Pijnacker P. de Bruijn-Kruithof, Pijnacker M.A.C. Oudshoorn-Rutten, Pijnacker, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensieterrein M.C.T. Rullens-van der Helm, Nootdorp G. van Tilburg, Pijnacker N. Verburg, Pijnacker, vrijwilliger bij de Hockey Club Pijnacker

Reeuwijk

Lid ON: J.H. Heij

Ridderkerk

Lid ON: drs. M.P. Aardoom H.C. Alderliesten-Buitendijk, vrijwilligster C.R. Baart drs. R.E. Barnard J. Blaak, bestuurslid van de Voetbalvereniging Hercules J.W. Blok-Nagtegaal, vrijwilligster H. Bolink, voorzitter van de Stichting Kinderopvang Ridderkerk A. de Heer W.F. Jol-Japin W. Maaten L.W. Schouten M. Schouten-van Beek, vrijwilligster L.F. Tamboer

Rijnsburg

Lid ON: J. Bleichrodt R.M. de Bruijn J. Durieux J.P. van Egmond-Seijbel H.J.M. Grimbergen H.A. Heemskerk J.W. van Kruistum J.C. Nagtegaal C. van Starkenburg C.T.M. Zandbergen-Overdevest

Rijnwoude

Ridder ON: J. van Wijk, Koudekerk aan den Rijn

Lid ON: K. de Heij, Hazerswoude-Rijndijk A.L. Kimpel, Koudekerk aan den Rijn J.E.L. van Meegen, Hazerswoude-Rijndijk T. van der Meijden, Koudekerk aan den Rijn P. Rademaker, Hazerswoude-Dorp

Rijswijk

Lid ON: T.G. van der Lely-Bier A. Mak

Rotterdam

Ridder ON: drs. F.P.M. Baar J. Dijkstra J.M.M. Elbers J.J. Krielen J.C. Okkema M.D. Teenstra-Verhaar mr. C.A.W. Ultee mr. R.P. Voogd drs. G.J.A.M. van Well, verpleeghuisarts K.J. Willems, voorzitter van de Stichting Zomercarnaval Rotterdam P.C. van der Wulp, oprichter van de Stichting Dreamnight at the Zoo

Officier ON: mr. J.J.H. Gerritzen prof. dr. W.T.M. Molle, directeur Nederlands Economisch Instituut D.B.A. Wechgelaar, beeldend kunstenaar

Lid ON: J.A.J. Akkermans, bestuurslid van de Speeltuinvereniging 't Noorden P.J. Bul, vrijwilliger D.J. Coppens H.A. Diemer, lid van de vrijwillige brandweer van Rotterdam A.M.W. Halter J.G.M. Halter-Beernink J.A. Harreman-den Braber A.J.C.M. van der Heijde B.A. van der Heijden P. Heijstek, amateur-historicus N. van der Horst-van de Nadort, Hoogvliet, bestuurslid van de Korfbalvereniging Hoogvliet G. de Jong C.P. Klunne L.M. Knol-Kraaijvanger J. de Koning, Hoek van Holland M.L.J. la Feber-Niessen, vrijwilligster L.C.P. Lap C.C.A. van Leer-Worst V.A.M. Lorijn T. Los, begeleider bij de Stichting TOF te Heerenveen K. Mahabier, vrijwilliger voor het Hindi-onderwijs M.G. Martijn-Dijkxhoorn P.M. Martijn A. Meijboom C.P. Mulder L. Muller M.J. van den Oever-Hof W.G.J.J. Pauw-van der Steen, voorzitter van de Speeltuinvereniging Ommoord C.A. Rijsdijk J. Schildt J.A.E. Scholte-Kloos B.I. van Til, trainer/coach bij de Rotterdamse Boks Vereniging Crooswijk P.K.Verhoeven, vrijwilligster voor de Rotterdam Marathon J.M. Visser-Tyrell, vrijwilligster B. Vogelesang, met name actief voor de Dierenbescherming B. Vreezen, lid van de vrijwillige brandweer van Rotterdam H.M. Wevers, voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Rotterdam-Kralingen/Lambertus W. van Wijngaarden-'t Hoen, diaken van de Hervormde Gemeente Rotterdam-Centrum H.A.J. de Win

Rozenburg

Lid ON: T. Faber, lid, oud-bestuurslid van de Voetbal Vereniging Rozenburg C.M. Kleijwegt-de Hoog K. Kleijwegt J. Koornneef, instructeur van de Karaktesportschool Wandokan M. van Leeuwen-Bervoets E.K. Mintjes-Krijgsman M.G. Quak-Ravenstijn

Sassenheim

Ridder ON: W.J. van den Ende

Lid ON: H.J.P. Kaptijn

Schiedam

Lid ON: C.B.J.M. Coppens M.G.L. Dingenouts J.T. de Jong L.H. Naujoks, vrijwilliger bij de Voetbalvereniging HVO te Vlaardingen T.A. de Veth A.M.F. van Zanten-de Ruiter

Schoonhoven

Ridder ON: R. Kappers

Lid ON: M.P. Hoitink-Oudshoorn J. Pluut-van der Sijde B. Verveer P.J.M. Walter

's-Gravendeel

Lid ON: W. van Velsen-Griffioen A.T. de Zeeuw

's-Gravenhage

Ridder ON, met de zwaarden: brigade-generaal-arts R. van der Meer, van het dienstvak van de logistiek, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen

Ridder ON: Jonkheer dr. J.A. van der Does, coördinator ICT van de Stichting Sanquin Bloedvoorziening te Amsterdam ir. A.K.J. Hoekstra drs. J.D. Landheer D.M. de Mol van Otterloo-Glastra van Loon, secretaris van de Stichting Paardrijden Gehandicapten drs. W. van Oosterom mr. F. Robertson A.M. Struick van Bemmelen ir. W.G.M. Wannet, verdiensten voor het Katholiek Onderwijs Delft (SKO) en later de Laurentius Stichting M. Zaaijer L.H.M. Zwinkels, bestuurslid Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie, afdeling Westland

Officier ON: prof. dr. P.N. Holtrop, emeritus hoogleraar aan de Theologische Universiteit Kampen

Lid ON: C.M. Andriessen-Jungschläger K. Ballast, vrijwilligster J. Datadin S. van Doezum E.J. Groeneveld J.H. Grootveld-de Zwart M. den Heijer M.J. Hollander J.C. van den Hoogenband, centrumleidster van Wijkcentrum De Luifel A.K. Knoester H.C.M. Koster-Strik, vrijwilligster bij het Verpleeghuis Gulden Huis J. van Lenten-Spaans G. Luijten A. Mooiman drs. J. van Mulligen, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Den Haag-Zuid A. Poons J.C. de Raat H.J. de Ruiter H.C.M. Schaepman I.A. Teske-den Boer K. Turfboer F.J. van Veen H.F. Vis S. Wit

Sliedrecht

Ridder ON: L. van den Heuvel

Lid ON: W. de Jager P. van Loon

Spijkenisse

Lid ON: A.J. Baars J.J. Bouman M. van der Lee-Ketting A. van der Meijde, algemeen wedstrijdsecretaris bij de Voetbalvereniging Spijkenisse M.J. van Oossanen H. Oosterhuis

Ter Aar

Ridder ON: F.H. Hoogervorst

Valkenburg

Lid ON: J.A.M. Gianotten

Vlaardingen

Lid ON: I. de Beer-Nieuwstraten N. Boender-van der Luit J.M. van Dorp S.M. de Graaf-Hoffenaar H. van der Lee D.J. Ponte-de Korte, vrijwilligster bij de Stichting Multiple Sclerose (MS) Research M.M. Post, vrijwilligster G. van der Schalk C.P. Snijders, scheidsrechter van het amateurvoetbal van de Haagse Scheidsrechtersvereniging L.H. Vink-Assenberg van Eijsden

Vlist

Lid ON: A. Korevaar, Stolwijk M. Schenk, Stolwijk

Voorhout

Ridder ON: T.C. Daey Ouwens R.J.W.J. Kuijten

Lid ON: A.W.G.M. Langelaan, vrijwilliger bij de Badmintonvereniging BACLUVO F.H.M. Mens

Voorschoten

Ridder ON: J.M. Veltman drs. W.J. Wijnberg dr. C.F. Winkler Prins, voormalig hoofd van de Afdeling Paleontologie van het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis

Lid ON: H.F.J. Beckers F. de Boer S.M.P.F. Gonsalves-van Mierlo, vrijwilligster bij de Unie van Vrijwilligers, afdeling Voorschoten J.A. Steg P.L.C. Wezepoel

Waddinxveen

Ridder ON: F. Jonkman

Lid ON: H. de Heer J. van der Spek

Warmond

Ridder ON: mr. H.P.A. Klapwijk drs. A.H.P.M. Salman, medeoprichter van de Werkgroep Berkheide

Lid ON: J.A. Halman

Wassenaar

Ridder ON: drs. E.J. van den Bergh E.I. Binnendijk-van der Heijden mr. P.J.Ph. Dietz de Loos drs. W.E.L. Mangelaar Meertens mr. R. Stoffer-van Nieuwkoop mr. N.P.C. van Wijk

Officier ON: prof. mr. M.J.W.M. Ellis ir. G.R. Wawoe

Lid ON: J. van Deursen G.M.A. den Hartog-Fast mr. B. den Hartog M.L.E. Kiewiet de Jonge-van Gils, bestuurslid van de Stichting Rust en Vreugd G.J.P. van der Meer

Westland

Ridder ON: H.J. Mes, s-Gravenzande A. Verbree, Naaldwijk

Officier ON: N. van Dijk-Koffeman, De Lier

Lid ON: J. van Antwerpen, s-Gravenzande E. Eijgendaal-van der Zwan, Wateringen J. 't Hart, s-Gravenzande P. Jacobs, Naaldwijk A. Koch, Monster M. Mostert, Maasdijk G. Palland-van Zuthem, s-Gravenzande A.A. Reijnders, Monster L. Solleveld, s-Gravenzande P.M. van Steekelenburg-Zwinkels, Kwintsheul A.C. van Velden-Hartog, Naaldwijk A. Vellekoop, s-Gravenzande M. Voskamp-de Jong, s-Gravenzande J.W. Zwennis, Kwintsheul, vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Den Haag

Westvoorne

Ridder ON: M.C. Groenewegen-Weerman, Rockanje

Lid ON: C.M. Langendoen-Briggeman, Tinte A. Nederlof, Oostvoorne L. Ritmeester, Rockanje W. Stolk, Oostvoorne G. Stroeve, Oostvoorne J. de Troije-Noordermeer, Rockanje F. van der Velden, Oostvoorne S. de Vries-Rietdijk, Oostvoorne

Zederik

Lid ON: J. Bakker-Bakker, Ameide drs. H.P. Daniëls, Tienhoven T.J. Sterrenburg-Krielaart, Meerkerk J. Tessers-Weggers, Ameide M. Tessers, Ameide I.K. Trappenburg-den Hartog, Meerkerk

Zevenhuizen-Moerkapelle

Lid ON: R. Visser, Zevenhuizen

Zoetermeer

Ridder ON, bij bevordering: J.G. van der Wel-Paalman

Ridder ON: mr. drs. T. Bissessur J.G. Mast ir. A.P.A. Spelter, onder meer voormalig loco-dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland

Lid ON: R.B. Bakker J. Beij F. van den Berg W.J. Blansjaar S.W. Doerga, bestuurslid van de Stichting Insaniyat C.T.M. Heck-Kool A.J. van der Helm H.J. Hogewoning P. Kruithof-Troost J. Ooms, bestuurslid van de Sportvereniging Doing J.P. Oppentocht, vogeldeskundige mr. P.A.M. Perquin J.L.R. van Vliet

Zoeterwoude

Lid ON: J. Hulsbos, Zoeterwoude-Dorp Q.S.M. van Swieten, Zoeterwoude-Dorp W.G.J. Veldhuijzen-Rietveld, Zoeterwoude-Dorp

Zwijndrecht

Officier ON: drs. V.I. Goedvolk

Lid ON: G.G. van Dijk-Brandenburg G.N.F.M. Disch P.H. van Drimmelen J. van Rijswijk, lid, oud-bestuurslid van de Voetbalvereniging Groote Lindt M.T. van Slochteren, vrijwilliger/secretaris Dierenambulance Zwijndrecht e.o.