Vrees voor Poolse invasie in Nederland niet nodig

Sinds enkele maanden verschijnen er geregeld artikelen over Poolse werknemers die als een bedreiging voor de Nederlandse economie en de samenleving worden gezien. De situatie aan de Poolse kant blijft onderbelicht.

Waar is een journalist te vinden die om de Nederlanders te troosten een kijkje zou willen nemen in een willekeurige Poolse stad en een inventarisatie zou willen maken van de daar sinds jaren gevestigde Nederlandse bedrijven, zoals: ABN Amrobank, ING-bank, Rabobank, Nationale-Nederlanden, enzovoort.

Een wandeling door de stad is voldoende, de grote lichtreclames zijn overal te zien. Ook een bezoek aan een supermarkt zou duidelijk maken dat Nederlandse, Duitse en Franse producten in overvloed aanwezig zijn. Het zou echt geruststellend werken voor diegenen die `de Poolse invasie' en de gevolgen ervan vrezen.

    • Jolanta Jastrzebska