SWOV en de adviezen van de week

Veiligheid is een onuitputtelijk onderwerp en de diverse overheidspublicaties blijven mij verbazen. Nu weer het SWOV, ons wetenschappelijk instituut voor verkeersveiligheid (NRC Handelsblad, 14 maart).

Het kan niet anders zijn dat dit een ambtelijke instelling is gezien de adviezen van deze week.

Veiligheid verhogen door jonge automobilisten te verbieden met meerdere personen in een auto te rijden en tevens te verbieden in de avonduren te rijden. Ook wordt het afschaffen van de snorfiets geadviseerd. Nog nooit heb ik het SWOV gehoord over de talloze levensgevaarlijk korte opritten en invoegstroken. Ook niet over bezwaren tegen geblindeerde bestelautoruiten. Ook niet over de diverse 50 procent te dure veiligheidsvoorzieningen in een auto dankzij onbeschofte belastingen.

Nog nooit gehoord over de enorme reclamezuilen op drukke kruispunten die, behalve dat ze goed belastinggeld opleveren, zelfs het zicht op verkeerslichten belemmeren. Ik heb nog een suggestie; afschaffen van stoeptegels.

    • E. Pijl