PERFORMANCEKUNST

Resonance

Performances zijn onlosmakelijk verbonden aan de jaren '70, maar de laatste jaren lijkt de kunstvorm weer populairder dan ooit. Op de manifestatie Resonance gaat het om hedendaagse performances, die beïnvloed zijn door klassieke performancekunst. Zo nemen veel van de kunstenaars, net als hun voorgangers, het menselijk lichaam als uitgangspunt. Er zijn wekelijkse optredens en lezingen op diverse locaties in Amsterdam, als het Stedelijk Museum, Paradiso en De Appel. De optredens worden geregistreerd op video en vertoond op de tentoonstelling. Naast nieuwe werken van Franko B., Yaël Davids, Hayley Newman, L.A. Raeven, Francesca da Rimini, Sterling Ruby en David Still, en live performances van Carolina Feix, Lars Eijssen, Javier Nunez Gasco, Yanick Fournier en Olav Westphalen, worden op Resonance ook werken getoond uit de collecties van het Nederlands Instituut voor Mediakunst en De Appel.

Resonance. 2 april t/m 5 juni in het Nederlands Instituut voor Mediakunst, keizersgracht 264, Amsterdam. Di t/m za 13-18u. Inl: 020-6237101 of www.montevideo.nl