Oprichter raplabel moet miljoenen aan vrouw betalen

Rapproducer Marion `Suge' Knight moet 80 miljoen euro betalen aan een vrouw die een belangrijke rol had bij de oprichting van zijn succesvolle raplabel Death Row Records, maar later eruit werd gewerkt. Dat heeft een rechtbank in Los Angeles woensdag bepaald, meldden Amerikaanse media. Platenlabel Death Row Records werd in 1992 opgericht en kreeg wereldwijd succes met rapsterren als Dr.Dre, Snoop Dogg en Tupac Shakur. De vrouw, die drie jaar geleden het proces begon, beweerde dat zij en haar man eind jaren tachtig een partnerschap met Knight hadden gesloten. Het paar zou grote investeringen hebben gedaan om het platenlabel van de grond te krijgen. De man verdween later achter de tralies voor drugshandel en poging tot moord. Knight schoof de vrouw opzij toen de platenmaatschappij succesvol werd.