En verder

Weidevogelexcursie

Zondag 3 april organiseert het IVN Zuid-Kennemerland i.s.m. Vereniging Behoud de Hekslootpolder en de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland een weidevogelexcursie in de Hekslootpolder. Deze polder gelegen tussen Haarlem-Noord en Spaarndam is beroemd om zijn weidevogels. De Hekslootpolder staat bekend om zijn talrijk voorkomende kieviten, grutto's, tureluurs en watersnippen. Na terugkeer uit zuidelijke oorden beginnen deze weidevogels gelijk met hun baltsgedrag.

Vertrek 8 uur bij infopaneel hoek Spaarndamseweg/Vondelweg, Haarlem. Deze excursie duurt circa 2,5 uur. Kijker meenemen. Denk om warme kleding. Inl Eric van Bakel, 023-5393507 of op www.ivnzk.nl & www.natuurwegwijzer.nl

Rondleiding Dudok

Museum Hilversum organiseert op zondag 3 april twee rondleidingen met als thema scholen en volkswoningbouw van W.M. Dudok. Om 12u start de rondleiding bij de Fabritiusschool op de Fabritiuslaan nr 52. Om 16u begint de rondleiding langs de volkswoningbouw bij de Nassauschool aan de Merelstraat 25. De rondleidingen kosten €5 voor volwassenen en €4 voor kinderen en studenten. Onder in het raadhuis is een tentoonstelling te zien over Leven en Werk van W.M. Dudok (1884-1974). Het adres is Dudokpark 1 en de expositie is geopend op woensdag en zondag van 12-16u30. Elke zondag is er om 14u een rondleiding door het raadhuis met na afloop een torenbeklimming.

Inl Museum Hilversum 035-62928 26 & www.museumhilversum.nl

Longkruid in Limburg

Op 2 en 3 april is bij kwekerij Bastin Pulmonaria in de Gloria. Een enorme collectie Pulmonaria, Helleborus en Paeonia is prachtig aan het ontluiken. Ongeveer 50 verschillende soorten longkruid staan in grote groepen in onze schaduw border. Zeldzame, waaronder prachtige dubbel bloemige en heel veel verschillende botanische soorten Helleborus sluiten met hun bloeikleur prachtig aan bij de kleuren van het longkruid. Hier en daar bloeit ook een enkele pioenroos.

Za en zo 10-17 uur. Gratis toegang. Kwekerij Bastin, Nieuwenhuysstraat 29, Aalbeek Inl 045-5231475 & www.bastin.nl

Rozen- en clematisdagen

Op 2 en 3 april worden van 10-17 uur de Rozen- en clematisdagen gehouden. De biologische rozenkwekerij De Bierkreek uit Zeeland is aanwezig met informatie over rozen. Hoveniersbedrijf De Hofenier houdt snoeidemonstraties.

Kwekerij De Kleine Plantage, Handerweg 1, Eenrum. Inl 0595-491604 & www.dekleineplantage.nl

Kosteloos taxeren

Op donderdag 7 april taxeren experts van het internationale veilinghuis Sotheby's kosteloos kunst en kunstvoorwerpen in Singer Laren, Oude Drift 1, ingang Theater/Foyer. Bezoekers mogen tussen 12 en 16 uur schilderijen, tekeningen, zilver, juwelen, klokken, horloges, porselein, meubelen en kunstvoorwerpen kosteloos op veilingwaarde laten taxeren. Het is mogelijk om voorwerpen in te brengen voor de komende veilingen bij Sotheby's.

Taxatiedag Sotheby's donderdag 7 april 12 to 16u Singer Laren. Inl Sotheby's Amsterdam 020-5502200.

Radiomuseum

In het Radio Museum in Rotterdam opent zondag 3 april de tentoonstelling Mobiele-Portable Elektronica, van autoradio tot zakcomputer. Met presentaties, lezingen en een ruilbeurs.

Rotterdams Radio Museum, Ceintuurbaan 104, Rotterdam. Inl 010-4618585 & www.corret.com/museum

Literaire avond

Op vrijdag 1 april om 20u wordt in het Gem in Den Haag de literaire avond Tegendraads gehouden.

GEM, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Entree gratis. Inl www.gem-online.nl