D66 moet de nieuwe generatie een kans geven 2

Hoe democratisch is een partij met de `D' in haar naam? Kennelijk verre van dat. Met breed uitgesproken trots over respect voor de stem van haar leden, neemt de leiding van D66 hen bij voorbaat niet serieus. Pechtold voordragen is prima voor het bieden van een `compleet plaatje'. Maar hem vóór zaterdag alvast benoemen is een gotspe. Bij de recente pelingen van Maurice de Hond past op zijn minst enige terughoudendheid. Maar de euforie rond het Paasakkoord blijkt grenzeloos. Pechtold heeft al afscheid genomen van Wageningen. Het D66-congres wordt zaterdag a.s. geconfronteerd met een gedacht voldongen feit. Kroonjuwelen blijken egoïstische briljanten. Als zelfs letterlijke democraten de democratie aan hun laars lappen, door wie worden we politiek dan nog niet belazerd? Zet de stembussen maar vast klaar.

    • Gerard Boerhof Leusden