`Contractbreuk ben ik niet van plan'

Woningstichting Aramis

10.000 woningen in Roosendaal.

Leningen aan peuterspeelzalen en thuiszorg.

Aramis heeft drie leningen aan de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal en de Stichting Thuiszorg West-Brabant openstaan. Zegt VROM. Maar Aramis-directeur Tonny van der Ven ontkent dat, volgens haar snapt het ministerie het gewoon niet. ,,Wij verstrekken helemaal geen leningen. Die hoeven we dus ook niet te staken.'' De peuterspeelzalen en thuiszorg huren gewoon ruimte van de corporatie ,,inclusief inrichting, zoals lampen'', legt Van der Ven uit. ,,Netjes via een huurcontract, een volstrekt normale constructie.'' Voor een paar duizend euro per jaar. ,,Wat ons betreft is het klaar zo, ik verwacht niet dat we het oneens zijn.'' Dat heeft ze het ministerie ook laten weten, en dat is het dan. En wat als VROM nou bij zijn standpunt blijft? Trekt Aramis dan vandaag nog de leningen in? ,,Dat doe ik helemaal niet, kán ik ook helemaal niet'', zegt Van der Ven. ,,Dat zou contractbreuk zijn en dat was ik niet van plan. Dan kom je maar bij de rechter terecht.'' Overigens had het wel wat ,,charmanter'' gekund. ,,Als ze het niet begrepen, hadden ze ook wel kunnen bellen.''