A4-krant Muziek

Vandaag verschijnt op de scholierensite van NRC Handelsblad een nieuwe A4-krant over het thema `Muziek en Wetenschap'. Het seizoen van de grote popfestivals is weer aangebroken. Paaspop is al geweest, Pinkpop komt eraan. En straks is er Appelpop, Parkpop, Dynamo Open Air, Lowlands. Genoeg mogelijkheden om het meest wezenlijke van muziek te beleven: samen zijn en samen genieten. Want dat is volgens de wetenschap hét onderscheidende kenmerk van de muziek die Homo Sapiens produceert, vergeleken bij het fluiten van vogels of het zingen van gibbons. De wetenschap heeft nog niet veel antwoorden op de vraag naar het wezen van menselijke muziek, maar zoekt er druk naar. In de nieuwe A4-krant staan artikelen over oermuziek en toekomstmuziek, over muziekvoorkeuren, ritmegevoel, het zingen met boventonen en de baard in de keel. Maar ook over hitwetenschap en muziekindustrie.

De A4-krant `Muziek en wetenschap' is bedoeld voor leerlingen in het Studiehuis. De redactie van Stepnet van uitgeverij Thieme-Meulenhoff maakt opdrachten bij de A4-krant.

Zie: www.nrc.nl/scholieren

    • de Hoofd