Op zoek naar nieuw talent

Alexander Nicolaï (48) blijft op zoek naar nieuw talent voor de arbeidsmarkt, maar doet dat sinds 1 maart wel voor een andere werkgever: hij is na elf jaar overgestapt van werving- en selectiebureau Mercuri Urval naar Interlace. ,,Een kleiner bureau, maar ik kan er wel gerichter werken en krijg meer verantwoordelijkheid.'' Nicolaï gaat zich bij Interlace concentreren op commerciële en financiële management- en directiefuncties, met name in de sectoren technologie en industrie. Hij stapt over op een goed moment, vindt hij zelf. ,,Het is nog geen rozengeur en maneschijn op de banenmarkt, maar er zijn wel bedrijven die investeren in mensen.'' Maar headhunters moeten er wel harder aan trekken dan een aantal jaar geleden, volgens Nicolaï. ,,Bedrijven moeten weer actief klanten werven en dat vergt creatieve, hardwerkende mensen met een uitgebreid netwerk. Werkgevers verlangen van ons dat we echt met de juiste mensen aankomen.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat