Nauta raakt partner kwijt...

,,Het was een hele zware afweging'', vertelt Joanne Kellermann (44). Toch gaat ze per 1 juli weg bij advocatenkantoor Nauta Dutilh, waar ze sinds 1992 partner is. Kellermann wordt juridisch adviseur van de directie en divisiedirecteur Juridische Zaken van De Nederlandsche Bank. Kellermann werkte ruim twintig jaar ,,met veel plezier'' bij Nauta Dutilh, onderstreept ze. ,,Maar 44 is een mooie leeftijd om je op je carrière te bezinnen en zo'n mooie baan komt maar één keer voorbij.'' Bovendien zou ze deze zomer terugkeren naar Nederland, na vier jaar als hoofd van de financiële praktijk van Nauta Dutilh in Londen te hebben gewerkt. ,,Het was dus een heel natuurlijk moment.'' Haar nieuwe functie sluit goed aan bij wat ze altijd deed bij Nauta Dutilh, met bijna 450 advocaten, notarissen en belastingadviseurs een van de grootste kantoren in de Benelux: toezicht op financiële instellingen en de regels van DNB in de praktijk brengen. ,,Ik ga nu kijken hoe die regels tot stand komen. De partijen waar ik mee te maken krijg, zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen, blijven hetzelfde, alleen zit ik straks aan de andere kant van de tafel.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat