Meest succesvolle WK baanwielrennen voor Nederland

Bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Los Angeles werd van donderdag tot en met zondag in totaal vijftien maal het podium beklommen en de medailles voor de verschillende disciplines uitgereikt. Liefst acht maal was bij de huldiging een Nederlandse baanwielrenner betrokken. ,,Ik denk dat dit vrij uniek is'', erkende Peter Pieters, de bondscoach van de Nederlandse ploeg.

De Nederlandse baanrenners, die gezien de jeugdige gemiddelde leeftijd zich gemakkelijk op de Olympische Spelen van Peking in 2008 kunnen richten, moest in het medailleklassement alleen Groot-Brittannië voor laten. Dat land was goed voor vier gouden medailles op een totaal zes. Alleen Australië mocht met negen medailles vaker naar het podium komen in het ADT Event Center.