McDonald's betaalt voor noemen Big Mac in raps

McDonald's gaat rappers betalen voor het noemen van hun `Big Mac' in liedjes. Dat meldt The Guardian vandaag. De fast food-keten is van plan de muzikanten tussen de 1 en 5 dollar uit te betalen voor elke keer dat een `hamburgerliedje' op de radio wordt gedraaid. Een woordvoerder van McDonald's in de VS verklaarde dat het plan komt van mediabedrijf Maven Strategies, dat er afgelopen jaar in slaagde Seagram's gin in vijf rapnummers genoemd te krijgen. De directeur van Maven zal rappers selecteren ,,die zich kunnen identificeren met het merk''. McDonald's moet goedkeuring verlenen aan de teksten. De reclamecampagne werd gisteren veroordeeld door de lobby-groep Campaign for a Commercial-Free Childhood. Deze beschuldigt McDonald's ervan zich te richten op een jong publiek dat al vatbaar is voor vetzucht.