JACKSON

- In de rechtszaak tegen de Amerikaanse popster Michael Jackson, die wordt verdacht van seksueel misbruik van een 13-jarige jongen, mogen vroegere verklaringen worden gebruikt over vermeend kindermisbruik door de zanger. Deze rechterlijke beslissing is volgens deskundigen een keerpunt in het proces. In de meeste Amerikaanse strafzaken is bewijsmateriaal over vroeger gedrag van de beschuldigde niet aanvaardbaar, maar in Californië wel. De oude verklaringen die de jury in het proces tegen Jackson zal horen, gaan over ongepaste handelingen van Jackson met vijf minderjarige jongens die twaalf tot 15 jaar geleden zouden hebben plaatsgevonden. In twee zaken trof Jackson een schikking met de familie van de jongens, in een geval ging het om meer dan 20 miljoen dollar. De advocaat van de popster zei dat de aanklagers proberen om een verloren zaak te redden met een ,,parade van dubieuze getuigen'' die in het verleden uit waren op financieel gewin. De aanklagers zeggen een patroon van misbruik te willen aantonen.