Taakstraf voor ex-gedeputeerde

Het gerechtshof in Arnhem heeft voormalig gedeputeerde W. Scheerder van de provincie Gelderland veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. Net als de rechtbank in Arnhem acht het hof bewezen dat Scheerder zich bij het opzetten van een provinciaal evenementenbeleid schuldig heeft gemaakt aan valsheid in geschrifte. De ex-gedeputeerde gaat in cassatie. De directeur van het evenementenbureau waarmee Gelderland zaken deed, is in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 5.000 euro. Hij heeft zich behalve fraude en valsheid in geschrifte schuldig gemaakt aan omkoping van een ambtenaar. De fraude rond het evenementenbeleid leidde in 2001 tot een politieke crisis in Gelderland.