Steun Bush daalt na zaak-Schiavo

De waardering voor president Bush is de afgelopen dagen gedaald. Dat blijkt uit een peiling van nieuwszender CNN, de krant USA Today en enquêtebureau Gallup. Ruim 52 procent van de Amerikanen steunde vorige week het beleid van de president, gisteren was dat nog 45 procent. Vooral mannen, conservatieven en kerkgangers vielen Bush af. Dat heeft volgens de opiniepeilers met name te maken met Bush' interventie in de zaak van comapatiënte Terri Schiavo. Bush probeerde maandag met een noodwet te bewerkstelligen dat Schiavo's voedingssonde opnieuw werd ingebracht nadat een rechter anders had besloten. Verschillende rechters legden deze wet naast zich neer: Schiavo zal zonder voeding binnen enkele dagen sterven. Haar vader zei gisteravond dat de 41-jarige vrouw ,,haar laatste uren'' in gaat.