Rechtszaak over reclame voor Kameleonfilm

De makers en distributeur van de tweede Kameleonfilm willen dat uitgeverij Kluitman, die de boeken over de Friese tweeling Hielke en Sietse en hun boot uitgeeft, hen niet langer belemmert in het maken van reclame voor de film. Daartoe spannen zij een kort geding aan. Volgens de makers van de film is het in hun branche gebruikelijk de distributie en promotie over te laten aan een derde, in dit geval de Bridge Entertainment Group. Die wil bij voorbeeld promotiemateriaal voor de film bij pindakaas aanbieden. De uitgeverij wil dat de distributeur stopt met deze reclamecampagne; zij wil zelf de hand houden in de promotie van de film. De makers van de tweede Kameleonfilm eisen ook duidelijkheid over wie de filmrechten moet verlenen. Die kwestie zal eveneens aan de orde komen tijdens het kort geding dat op 1 april dient voor de rechtbank in Amsterdam. De Kameleon 2 draait vanaf juli in de bioscopen.