Publieke omroep heeft eigen deficit en onkunde getoond

De publieke omroep heeft zijn eigen deficit en onkunde nogeens onderstreept door jammerlijk te falen toen het er deze week op aan kwam.

Nadat het de hele dag al duidelijk was dat in de avonduren de afronding van het debat zou plaatsvinden, gaf de publieke omroep op Nederland 3 en vervolgens Nederland 2 nog eens duidelijk aan z'n publieke/informatieve taak niet naar behoren te kunnen uitvoeren.

Op het moment dat de laatste schorsing voorbij was en de Eerste Kamer zich opmaakte voor de stemming, moest de Nova-presentator letterlijk en figuurlijk met de handel ten hemel uitroepen dat Nova verder geen verslag meer kon doen (omdat kennelijk de programmering op Nederland 3 niet aangepast mocht/kon worden) en dat de kijkers maar beter naar Nederland 2 konden gaan. Daar ging, kennelijk door onvoldoende voorbereiding, het beeld eerst op zwart, waarna het extra journaal werd aangekondigd. Daarna zaocht de presentator contact met zijn collega in de EK die vervolgens aankondigde dat de PvdA-fractie bezig was met het afleggen van een stemverklaring. En pas toen kwam de live-beelden, nog net op tijd om de laatste zin van Ed Van Thijn te horen.

    • Jan de Jong