Nederlaag voor Jong Oranje en rood Van Persie

Jong Oranje heeft gisteravond in Urziceni de EK-kwalificatiewedstrijd tegen koploper Roemenië met 2-0 verloren. In de harde wedstrijd kreeg Robin van Persie kort voor rust een rode kaart wegens een vechtpartij met Constantin, die ook van het veld werd gestuurd. Nederland kwam in de 22ste minuut op achterstand door een strafschop, die was toegekend nadat Jansen de bal ongelukkig tegen zijn arm had gekregen. Keseru schoot raak. Curelea besliste het duel met een tweede treffer in de 84ste minuut. Jong Oranje blijft derde in de groep met vijf verliespunten meer dan koploper Roemenië. De beste twee plaatsen zich voor de play-offs. Grote concurrent van Jong Oranje is nu Tsjechië, dat één verliespunt minder heeft dan Nederland. Jong Oranje speelt op 7 oktober de uitwedstrijd tegen Tsjechië.