L'opera seria

De Nationale Reisopera reist nog langs acht steden met de avondvullende satirische opera L'opera seria (1769) van Florian Gassmann. Gassmann drijft drie uur lang treffend de spot met alle excessen van de achttiende-eeuwse Italiaanse opera seria; dolle diva`s, dier moeders, enzovoorts.

,,Met L'opera seria presenteert de Reisopera een ultraluchtige opera-over-opera. Regisseur Laurence Dale heeft de wantoestanden van het operabedrijf campy geactualiseerd; de diva lijkt op Dolly Parton, de librettist op een Hells Angel en dirigent Jan Willem de Vriend zet met zijn enthousiast spelende Combattimento Consort al Gassmanns muzikale grappen effectief aan.''

Mischa Spel, 25 maart 2005

L'opera seria door de Nationale Reisopera. Tournee t/m 23/4.

Inlichtingen: www.reisopera.nl of 053-4878500.

ccccC