Lang Lang en

Na de fenomenale cellist Jiang Wang, vorige week, nu de al even opzienbarende pianist Lang Lang. Daarna nog slechts anderhalf miljard verbijsterende jonge Chinese musici te gaan! Lang Lang, net 22, die onlangs bij het Concertgebouworkest een verpletterende indruk maakte in Prokofjevs Pianoconcert nr 3, komt in het najaar in Amsterdam een solorecital geven en zal in Rotterdam bij Gergjev Beethovens Vierde pianoconcert spelen.

Met Gergjevs St Petersburgse orkest speelt Lang Lang het geliefde Pianoconcert nr. 2 van Rachmaninov. Hij doet dat in de vereiste grootse stijl: overvloedige laat-romantische Russische sfeer, maar ook nadrukkelijk hamerende of parelende passages, die bij Lang Lang klinken met perfectie, geregistreerd door een microfoon diep in de vleugel. Ook in Rachmaninovs Paganini Rhapsody blijkt Lang Lang een briljante virtuoos.

Valery Gergjev:

Rachmaninov Pianoconcert nr. 2

(DG 4777 5499)*****

    • Kasper Jansen