Het Nationale Ballet

Het programma Master Moves van het Nationale Ballet markeert de terugkeer van Hans van Manen als huischoreograaf, met de wereldpremière van diens Frank Bridge Variations. Daarnaast worden balletten van George Balanchine en William Forsythe uitgevoerd.

,,Het zijn werkelijk meesters [...] Bij Hans van Manen waren de verwachtingen hoog, en wat een prachtig tijdloos ballet is het geworden. Iedere beweging is glashelder. Van Manen laat als geen ander zien wat er in een relatie gaande is. Balanchine's Symphony in C kreeg een voortreffelijke uitvoering [...] In het briljante The Second Detail van Forsythe jagen de dansers hun lichamen moeiteloos door de ruimte.''

Ine Rietstap, 21 maart 2005

T/m 5/4 in Muziektheater, Amsterdam. 7/4 Lucent Danstheater, Den Haag. Inl. 020-5528225 of www.het-ballet.nl

ccccC