Eis levenslang voor oud-manager van olieconcern Yukos

Tegen een voormalige manager van de Russische oliemaatschappij Yukos, Aleksej Pitsjoegin, heeft de openbaar aanklager in Moskou een levenslange gevangenisstraf geëist. Dat heeft het Russische persbureau Interfax, dat zich beroept op de advocaat van de verdachte, gisteren gemeld. Donderdag had een jury de verdachte schuldig bevonden aan moord en poging tot moord. De zaak vond plaats achter gesloten deuren. Pitsjoegin, voormalig hoofd veiligheid bij Yukos, zou in 2002 het echtpaar Sergej en Olga Gorin om het leven hebben gebracht. Ook werd hij schuldig bevonden aan een poging tot moord op Olga Kostina, voormalig adviseur van Yukos-topman Michail Chodorkovsky, die haar baan bij de oliemaatschappij heeft verruild voor die van gemeentefunctionaris.