Bob Marley and the Wailers:

Hoedt u voor geschiedvervalsing. De dvd Bob Marley and the Wailers Live! At The Rainbow gaat verpakt in exact hetzelfde hoesontwerp als de elpee met de onsterfelijke hitversie van `No woman no cry' uit 1975, maar het betreft een volstrekt ander concert. Het verfilmde At The Rainbow vond twee jaar later plaats dan de beroemde audio-opname, die eveneens in Londen maar in een andere zaal (The Lyceum) werd gemaakt. Het Rainbow-concert laat Marley horen op het hoogtepunt van zijn roem, toen het album Exodus hem tot de grootste popster van de derde wereld maakte. Live klonk hij nog steeds fantastisch, maar slomer dan de energie-explosie van twee jaar eerder. Ter compensatie wordt de aardige documentaire met de afschuwelijke titel Caribbean Nights meegeleverd, over leven en werk van de Jamaicaanse superster. Bij elkaar een mooie verzameling beelden, die iets anders bevat dan er op het eerste gezicht beloofd wordt. Praktijken die je van muziekpiraten verwacht, maar niet van Marleys Islandlabel zelf.

Live! At The Rainbow

(Island/Universal)***

    • Jan Vollaard