Ashlee Simpson:

Dat er Amerikaanse tv-babes zijn die muzikaal wél uit de voeten kunnen, bewijst de debuut-cd van Ashlee Simpson, de jongere zus van `Newlyweds'-draak Jessica. Ashlee Simpson werd op haar elfde als jongste leerling ooit toegelaten op de American School of Ballet en kwam vervolgens via haar zus terecht in een paar tv-series. Maar Ashlee wist zeker dat ze verder wilde in de muziek.

Haar debuut Autobiography is consistent en stevig. Simpson werkte samen met producer John Shanks (ook bekend van Sheryl Crow en Melissa Etheridge), die ongeveer alle instrumenten bespeelde. Simpson schreef zelf de teksten. Ze blinkt uit in woeste uithalen en in rockliedjes met ergens een kwetsbare wending. Het openingsnummer `Autobiography' zou een goeie zijn voor Courtney Love, en ook Pink kan hier nog wat van opsteken. Tegen het eind zijn sommige nummers wat vlak. Maar het grootste deel van de cd biedt muziek om onbekommerd bij op en neer te springen. (zie ook clip-bespreking)

Autobiography

(Geffen 2498632529)***

    • Hester Carvalho