Vrolijke piekerdoos

Mijn moeder is een vrolijke piekerdoos. Dat klinkt raar, maar het is echt waar. Ze probeert altijd dingen te bedenken om de wereld beter te maken. Ze maakt zich over van alles zorgen, zoals dat de mensen bijna niemand kennen op straat, de vervuiling van lucht, de herrie overal, dat veel mensen ongelukkig zijn en ook nog dat veel mensen ongezond zijn en veel te dik.

Maar ze heeft ook een oplossing. Iedereen moet weer net als vroeger gewoon in zijn eigen buurt wandelen en naar de bakker lopen. En fietsen als het wat verder is. Dan worden de straten veel veiliger, schoner en rustiger, met minder auto`s. Dan zijn er meer mensen op de stoep en worden er minder oude mevrouwtjes enzo beroofd. De mensen kennen elkaar beter, er komen minder burenruzie's en de mensen werden minder dik. Samen worden de mensen gelukkiger.

Eigen nieuws van Jonathan Meijer, 11 jaar, uit Amsterdam