Scherpere controle drugssmokkel

De controle op cocaïnesmokkel op Schiphol wordt verscherpt nadat de Friese politie vorige week drie verdachten aanhield voor de invoer van twee kilo cocaïne. De drugs met een straatwaarde van 200.000 euro zaten verstopt in 276 kleine schilderijtjes die de politie in een woning in Leeuwarden vond. Opvallend is, aldus de politie, dat de harddrugs ,,op vernuftige wijze'' in een op glas lijkende substantie waren verwerkt. ``De cocaïnekristallen waren verwerkt in gelatineachtig spul'', aldus W. Veenstra chef van de recherche van de politie Friesland. Het is voor zover bekend de eerste keer dat cocaïne op een dergelijke wijze het land is binnengesmokkeld. Drugshonden hadden de cocaïne in het pakket met de schilderijtjes op Schiphol wel geroken, maar niet kon worden achterhaald dat die verstopt zat in het glas.