Meerdink zwaar geblesseerd bij training Oranje

Martijn Meerdink is gisteren op de training van het Nederlands elftal in Katwijk ernstig geblesseerd geraakt aan zijn rechterknie. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de rechtervleugelaanvaller van AZ een kruisband heeft gescheurd. Meerdink is naar verwachting zeven tot negen maanden uitgeschakeld. Bondscoach Marco van Basten riep Romeo Castelen op als vervanger voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië (morgen) en Armenië (volgende week woensdag). De rechtsbuiten van Feyenoord voegt zich vandaag in Boekarest bij de selectie van het Nederlands elftal. Hij vertoeft al met de selectie van Jong Oranje in Roemenië. De onfortuinlijke Meerdink blesseerde zijn knie in een duel met Ruud van Nistelrooy tijdens de laatste training op Nederlandse bodem. ,,Na anderhalf uur sloeg het noodlot toe. Ik hoorde `knap' en wist meteen: dit is mis'', zei de debutant in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn over het voorval. De kans dat Phillip Cocu morgenavond kan meespelen met Oranje is aanzienlijk toegenomen. De middenvelder kon de afgelopen dagen nog niet meetrainen met de selectie van het Nederlands elftal wegens een hamstringblessure. Gisteren was hij echter positief over zijn herstel.