Drie in de pan

Van het recept `Drie in de pan', dat gisteren in de krant stond, is nog een halve liter gepureerde uiensoep over. Met deze saus wordt een pasta met lamsgehakt en tomaten-uiensaus voor 4 personen gemaakt. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe het gehakt in de pan en breek het met een pollepel in kleine stukjes. Bak het gehakt in ongeveer 8 minuten snel korrelig en gaar. Voeg knoflook uit de knijper en zout en peper naar smaak toe. Roer de uienpuree en gezeefde tomaten door elkaar. Druk de tomaten plat met behulp van een pollepel of stamper. Verwarm dit mengsel en giet het over het gehakt. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken. Roer er een klein scheutje olijfolie door om aan elkaar plakken te voorkomen. Schep de pasta in een verwarmde schaal. Schep gehakt en saus op de pasta. Strooi er peterselie over. Garneer het gerecht met gehalveerde tomaatjes.

Morgen: eend

    • Anne Scheepmaker