Boijmans benoemt stadsredactie

Museum Boijmans Van Beuningen krijgt vanaf 1 mei een stadskunstredactie. Dit team van drie conservatoren moet ,,de relatie met Rotterdamse kunst verstevigen'', aldus een woordvoerder van het museum. De stadsredactie komt in de plaats van de stadsconservator, een functie die sinds 1989 bestaat. Deze was verantwoordelijk voor het beheer van de Stadscollectie Rotterdam en voor het organiseren van tentoonstellingen met Rotterdamse kunst. Van de drie nieuwe conservatoren, vormgever Annemartine van Kesteren en de kunsthistorici Patricia Pulles en Bregje van Woensel, wordt verwacht dat zij ,,het contact met de ontwerpers en kunstenaars in de stad intensiveren''. Naast het beheer van de collectie zullen er andere vormen van uitwisseling komen, zoals debatten en tv-uitzendingen.