Verkoop Madame Tussaud

De befaamde wassenbeeldenmusea van Madame Tussaud gaan over in Arabische handen. Dubai International Capital (DIC) heeft hierover gisteren overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar, Charterhouse Capital Partners. Met de transactie is een bedrag van 800 miljoen pond (1,2 miljard euro) gemoeid.

Dubai International Capital onderhoudt nauwe banden met de regering van Dubai.

Tussauds is vooral bekend door het grote wassenbeeldenmuseum in Londen, dat al in 1835 werd opgericht door de franse Madame Tussaud. Anderhalve eeuw later zijn er soortgelijke maar kleinere musea opgezet in Amsterdam, New York, Las Vegas en Hongkong. Ook bezit Tussauds een derde deel van het reuzenrad aan de Thames in Londen. Daarnaast is het bedrijf eigenaar van een aantal grote amusementsparken in Groot-Brittannië.

De bruto winst van het concern is de afgelopen vier jaar verdubbeld tot 70 miljoen pond (ruim 100 miljoen euro).