Tweede jeugd voor `Tarvobrood'

Drie grote bakkerijen willen het ruim zeventig jaar oude broodmerk Tarvo nieuw leven inblazen. Bakkersland, Bake Five en Kamps Quality Bakeries (bekend van Bakker Bart) nemen het merk over van Meneba, producent van graanproducten. Begin april wordt het nieuwe Tarvo gelanceerd, 25 april liggen de eerste exemplaren in de winkel. De naam Tarvo is ontstaan uit een samenvoeging van tarwe en Vos, de molenaar die bijna 75 jaar geleden het speciale moutmeel ontwikkelde waarvan Tarvo wordt gebakken. Tarvo is te herkennen aan zijn lichtbruine kleur en zachte korst en het ontbreken van pitten en korreltjes. Daarom is het vooral bij kinderen populair. De laatste jaren is er niet meer geadverteerd voor het broodmerk. Vorig jaar werden er nog ruim zeven miljoen Tarvo-broden verkocht.