Burgemeester wil meer veiligheid bij FC Den Bosch

FC Den Bosch moet voor het eind van de maand maatregelen treffen om de veiligheid in stadion De Vliert te verbeteren. Als dat niet of onvoldoende gebeurt, verbiedt burgemeester T. Rombouts de wedstrijd tegen Feyenoord die op 6 april op het programma staat. Volgens Rombouts is de situatie in het stadion momenteel zo onveilig dat het absoluut onverantwoord is er competitiewedstrijden met publiek te spelen. Afgelopen vrijdag ontstonden rellen rond de wedstrijd tegen Roda JC. Aanhangers van de thuisclub vernielden hekken en belaagden Limburgers fans met scherpe stukken ijzer. Daardoor raakten een Roda-supporter en twee agenten gewond. Rombouts wil vooral maatregelen die voorkomen dat de verschillende supportersgroepen bij elkaar kunnen komen. Ook eist hij dat FC Den Bosch de raddraaiers stadionverboden oplegt.